Productief en veilig online werken? Dan heb je de juiste Microsoft-licenties nodig. Een licentie geeft je toegang tot applicaties die je online werkplek net wat vlotter laten werken. Bij Yellow Spring gaan we helemaal voor de Microsoft 365 business premium licentie. Waarom? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Hoe werkt de Microsoft 365 business premium licentie?

Eerst even kort hoe deze licenties werken. Het komt erop neer dat Microsoft een breed scala aan softwarediensten voor de online werkplek ontwikkeld heeft. Wil je gebruik maken van (een deel van) die diensten, dan schaf je een licentie aan.

Iedere licentie heeft een bepaalde set aan functionaliteiten beschikbaar. De Microsoft 365 business premium licentie bevat onder andere mogelijkheden om je productiviteit te verhogen en uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties waardoor je bedrijfsgegevens optimaal beschermd worden. Deze licentie is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met maximaal 300 medewerkers.

De voordelen van een Microsoft 365 business premium licentie

#1: Vlekkeloos samenwerken en communiceren

Niks zo vervelend als op zoek zijn naar de laatste versie van een bestand. Of dat je niet weet wat de status van een actie is. Met Microsoft 365 business premium behoort dat tot het verleden. Dankzij soepel werkende cloudapplicaties als Teams, SharePoint, OneDrive en Planner heb je realtime inzicht in je projecten en werk je vlekkeloos samen.

#2: Je bedrijfsgegevens achter slot en grendel

Data is het nieuwe goud, zeggen ze. En je laat kostbare sieraden toch ook niet zomaar rondslingeren? Bescherm daarom ook je bedrijfs-’kroonjuwelen’ en zet ze achter slot en grendel. Microsoft 365 business premium heeft daar verschillende functionaliteiten voor, zoals de mogelijkheid om Multi Factor Authenticatie (MFA) in te stellen.

#3: Beter beschermd tegen phishing en ransomware

We hoeven je niet te vertellen waarom phishing en ransomware rampzalig zijn voor je onderneming. Ja, ook als je een kleine ondernemer bent. Gelukkig heeft de Microsoft 365 business premium licentie daar een mooie oplossing voor. Artificial Intelligence (AI) scant real-time bijlages en meegestuurde links in e-mail, Teams en OneDrive, waardoor je beter beschermd bent tegen allerlei vormen van cybercrime.

#4: Makkelijk met eigen devices werken

Bring Your Own Device (BYOD), oftewel het gebruiken van privé smartphones, iPads en andere apparatuur voor werkdoelen, heeft ons een hoop gebruikersgemak bezorgd. Maar ICT’ers kan het de nodige hoofdpijn opleveren, want hoe maak je het onderscheid tussen privé- en werkdata? Met de Microsoft-licentie kun je BYOD zo inrichten dat er een privéschil en een zakelijke schil ontstaat. Gaat je medewerker weg, dan wis je gemakkelijk en op afstand de zakelijke schil. Ook kun je instellen dat data uit jouw organisatie niet opgeslagen mag worden op minder goed beveiligde apparaten. #safetyfirst!

#5: Intune (Endpoint Management) is bij de licentie inbegrepen

Intune maakt het makkelijk apparaten te beheren en toe te voegen. Ook kun je een extra set aan securitymaatregelen inrichten en kun je apparaten voorzien van BitLocker, waardoor harde schrijven versleuteld kunnen worden. Windows Hello maakt het mogelijk om makkelijk en veilig te inloggen door middel van gezichtsherkenning, een pincode of een vingerafdruk. 

#6: En je hebt meteen een goede virusscanner 

En last but not least: er is ook een antivirus-oplossing bij de licentie inbegrepen. Met Managed Windows Defender geef je je beveiliging een flinke extra boost. En je hoeft niet meer na te denken over een aparte virusscanner. 

En wat nu?

Waarschijnlijk heb je een hoop vragen. Hoe kies je je licentie, bijvoorbeeld. En hoe implementeer je zoiets? Of misschien heb jij al een Microsoft-licentie, maar heb je geen idee welke. Snappen we! Bij Yellow Spring kijken we graag met je mee. 

  • Weet je niet welke licentie je hebt? Wij zoeken het voor je uit.
  • De Microsoft business premium licentie laten implementeren door een ICT-partner die snapt hoe jouw bedrijf en jouw systeem werkt? Samen kijken we welke functionaliteiten jij nodig hebt, zodat je niet te veel betaalt, maar wel het maximale uit je licentie haalt.
  • Werk jij al met de business premium licentie? Met de aanschaf ben je er nog niet. De aanschaf geeft je het recht om gebruik te maken van de functionaliteiten die beschikbaar zijn. Deze moeten dan nog geïmplementeerd worden.