Productiever online werken? Dan is een goed georganiseerde digitale werkplek onmisbaar. Maar waar start je? Welke applicaties helpen je verder? Bij Yellow Spring zijn we groot fan van Microsoft Planner en To-Do voor het structureren van je takenlijsten, je projectmanagement en meer. Lees in dit blog hoe je deze applicaties optimaal inzet.

Samenwerken en overzicht met Microsoft Planner

Taakbeheer, samenwerking en projectmanagement komen samen in Microsoft Planner. Deze applicatie stroomlijnt al je projecten en taken en kan deze koppelen aan een heel team, waardoor iedereen er gemakkelijk samen online aan werkt. Het resultaat: meer transparantie en meer productiviteit.

Projectmanagement
Het organiseren van projecten, klein of groot, was nog nooit zo makkelijk. In dit onderdeel van Microsoft Planner verdeel je taken naar verschillende fases en wijs je ze toe aan je projectleden. Je krijgt ook visueel inzicht in de voortgang van je taken en projecten én die van je mensen.

Taakbeheer
Bewaak je eigen taken en die van je medewerkers met de ingebouwde taakbeheerfunctie van Planner. Hier houd je bij wat er loopt en wat de voortgang is en natuurlijk kun je aan iedere taak bijlagen en een vervaldatum toevoegen.

Samenwerking
Met Microsoft Planner kun je taken binnen een team opslaan, waardoor je beter gaat samenwerken. Teamleden kunnen opmerkingen toevoegen, bestanden delen en gesprekken voeren over bijvoorbeeld de context van een taak. Met mooie resultaten, want je communiceert beter en transparanter en je weet waar al je teamleden mee bezig zijn.

Persoonlijke taken bijhouden met Microsoft To-Do

Alle post-its en takenlijstjes kunnen weg, want Microsoft To-Do maakt het je een stuk makkelijker. In deze online variant van je takenlijst structureer je je persoonlijke werk en het projectwerk dat aan jou toegewezen is. Werk je samen met je medewerkers in projectteams, dan staan die taken ook in je overzicht. Het zorgt ervoor dat je vanaf één centrale plaats al je acties uit kan voeren, zonder te hoeven switchen tussen applicaties. En: in To-Do staan al je persoonlijke taken, die zijn dus niet zichtbaar voor andere medewerkers.

Aan de slag met Microsoft Planner en To-Do?

Geloof ons maar als we zeggen dat je werkleven een stuk productiever wordt met deze applicaties. Ook je online werkplek structureren maar twijfel je waar je moet beginnen? We denken graag met je mee. Neem contact op via het formulier hieronder.