Even een medewerkerstevredenheidsonderzoek in elkaar draaien in de stijl van je bedrijf? Een evaluatie maken van die nieuwe software die jullie pas geïmplementeerd hebben? Een poll afnemen onder je team? En dan in drie tellen de gegevens exporteren naar Excel? Microsoft Forms maakt het mogelijk. Bij Yellow Spring zijn we groot fan van deze tool, in dit blog lees je waarom.

Gepersonaliseerde vragenlijsten maken in Microsoft Forms

Zijn ICT en vormgeving niet je sterkste kant? Geen probleem, in Forms maak je zelfs met minimale kennis snel een goede enquête, quiz of poll. Wissel verschillende soorten vragen af; van open en meerkeuzevragen tot classificatievragen. Ook kun je instellen dat bij het geven van een bepaald antwoord een volgende vraag wel of juist niet gesteld wordt: de zogenaamde ‘vertakkingen’.

Tot slot personaliseer je je vragenlijst met je eigen bedrijfskleuren, logo, thema en een inleiding en klaar is Kees!

Je lijst werkt altijd en overal

In welke browser werken jullie? Gebruiken jullie vooral smartphones of juist laptops? We hebben een kleine verrassing: dat maakt helemaal niets uit. Enquêtes en quizzen die je maakt in Microsoft Forms worden namelijk op elk device en in iedere browser correct weergegeven. Natuurlijk kun je hem ook in iedere browser opmaken. Wordt het een gezamenlijk project? Deel je lijst dan makkelijk met je collega’s, waarna jullie er in realtime samen aan verder werken.

Realtime de resultaten inzien en direct analyseren

Wanneer je medewerkers de lijst invullen, kun jij de resultaten direct inzien. De verzamelde data wordt eenvoudig weergegeven in de vorm van grafieken, diagrammen en samenvattingstabellen. Je hoeft zelf dus geen rekenknobbel te hebben om nuttige gegevens uit je form te halen. En there’s more: Microsoft Forms biedt je ook een basis-analyse om je te helpen de verzamelde gegevens te begrijpen. Tot slot exporteer je je data gemakkelijk naar Excel.

Dus geef je regelmatig presentaties voor je medewerkers? Gebruik dan Microsoft Forms eens om je verhaal interactiever te maken. Draai een poll in elkaar of maak een quiz die je mensen tijdens jouw verhaal kunnen invullen, waarna jij meteen de resultaten deelt in een gestroomlijnd grafiekje. 

Overtuigd van Microsoft Forms?

Wij in ieder geval wel. Het is weer een cloud-tool die je werkleven een stukje leuker maakt:

  • Maak makkelijk een gepersonaliseerde vragenlijst. ICT- en designkennis is niet nodig.
  • Werk in realtime samen aan je lijst, in iedere browser en op ieder device.
  • Interpreteer nóg makkelijker je data, zonder dat je een rekenknobbel nodig hebt. 
  • Exporteer je data in 3 tellen naar Excel, zodat je het zó kan gebruiken in rapportages en andere bedrijfsdocumenten.
  • Geef presentaties een interactieve draai!

Ook aan de slag met Forms? Ga hem verkennen in de Microsoft 365 suite. Natuurlijk helpen we je graag. Neem hieronder contact op als je wil dat we met je meedenken.