Het eerste kwartaal van het jaar is een mooi moment om je bedrijf weer eens onder de loep te nemen. Daarom zetten we eerder al voor je op een rij wat de 3 cybersecuritytrends van 2024 zijn. Maar hoe staat het eigenlijk met cloudwerken? Wat speelt er op het vlak van online werken? In dit blog vind je alle info die je nodig hebt.

We werken straks nog meer in de cloud

Geen verrassing waarschijnlijk, maar cloudwerken gaat in 2024 nog verder groeien. Het heeft tenslotte veel voordelen, zoals: 

  • altijd en overal kunnen werken (mits je een goede internetverbinding hebt); 
  • (mogelijk) niet in hardware hoeven investeren;
  • en de mogelijkheid om snel op- en af te schalen wanneer je wil.

Daarnaast is hybride werken sinds de coronapandemie een blijvertje gebleken. Mensen werken steeds vaker deels vanuit huis, deels op kantoor en deels op andere locaties. Om dat goed te kunnen doen, moet je efficiënt in de cloud kunnen werken. Wij verwachten dan ook dat nog meer bedrijven in 2024 de overstap zullen maken.

Benieuwd of cloudwerken wat voor jouw onderneming is? Lees dan hier verder >

Meer focus op veilig werken

Onze manier van werken verschuift steeds naar de cloud, maar daarnaast neemt cybercrime ook flink toe. Het aantal aanvallen stijgt: volgens onderzoek van KPN was dat in 2023 maar liefst 34% hoger dan in de jaren daarvoor. 

In 2024 zal dan ook de focus liggen op veilig online werken. Hoe houden jij en je medewerkers samen de hackers buiten de deur? Bewustwording onder je mensen is belangrijk, net als de juiste tools en processen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wachtwoordmanagers en multifactorauthenticatie.

… en op online samenwerken

We gaan in 2024 steeds beter online samenwerken. Cloudwerken vraagt tenslotte om een online infrastructuur en samenwerkingstools die passen bij je organisatie. We gaan ons steeds meer afvragen: hoe kunnen we het efficiëntst en prettigst online samenwerken? Wat is daarvoor nodig? 

Heb je wat inspiratie nodig? Lees dan ons blog over online samenwerkingstools > 

AI als assistent in je cloudomgeving

Afgelopen jaar zagen we een opmars van AI-tools, zoals bijvoorbeeld het welbekende ChatGPT. We merkten dat het gebruik van Artificial Intelligence je werkleven een flink stuk makkelijker kan maken. In 2024 zal het gebruik van AI nog meer geïntegreerd worden, bijvoorbeeld als assistent in je cloudomgeving.

Zo introduceerde Microsoft onlangs Copilot: deze tool gebruik je binnen je eigen Microsoft-omgeving, waardoor het een stuk veiliger is voor je data dan ChatGPT. Copilot helpt je met van alles: het genereert antwoorden op mails, vat teksten voor je samen en maakt PowerPoint-presentaties voor je. Zo bespaar je een hoop tijd en kun je je bezighouden met belangrijkere zaken.

Geplaatst in: