Steeds meer bedrijven stappen over op werken in de cloud. Maar wat levert online werken je eigenlijk op? Is het wel veilig? En rijzen de kosten niet de pan uit? Onze experts zijn van mening dat werken in de cloud de toekomst is. Lees in dit blog waarom.

Werken in de cloud is enorm toegankelijk

Omdat je online werkt, kun je vanaf iedere locatie en ieder gewenst apparaat aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Door deze toegankelijkheid zijn jij en je mensen veel flexibeler in jullie werk en kunnen jullie werken op de plekken en tijdstippen dat het jullie goed uitkomt. Het resultaat: een hogere productiviteit.

De kosten van werken in de cloud zijn lager

Met werken in de cloud kun je een hoop bedrijfskosten besparen. Allereerst hoef je mogelijk geen dure hardware (lees: servers) aan te schaffen. Ook helpt het je flexibeler te werken: omdat je clouddiensten schaalbaar zijn, kun je razendsnel resources op- en afschalen. Je gebruikt dus wat jouw onderneming op dat moment nodig heeft - niet meer en niet minder.

Veiliger werken in de cloud

We krijgen regelmatig de vraag “kan je veilig werken in de cloud?”. Het antwoord: ja. Wij hanteren als standaard de business premium licentie van Microsoft, omdat hierin veel security-functionaliteiten zijn ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een AI-tool die in realtime binnenkomende mails scant op cyberrisico’s. Let wel op: deze functionaliteiten staan niet automatisch aan. Je moet ze dus wel (laten) inrichten.

Lees hier hoe je veilig in de cloud werkt met Microsoft’s business premium licentie.

In realtime samenwerken

De cloud maakt samenwerken met je mensen ook makkelijker. Zo werken jullie met tools als Microsoft SharePoint bijvoorbeeld realtime samen in jullie documenten. Je zit dus nooit meer in de verkeerde versie van het document op de server. Met Microsoft Teams en Planner vergaderen jullie online en zetten jullie de gemaakte afspraken meteen in de projectplanning. 

Online samenwerken: welke tool gebruik je waarvoor? Lees het hier.

Meer innovatie door de voordelen van werken in de cloud

De voordelen hierboven geven je bedrijf ruimte. Je kunt snel op- en afschalen, waardoor je wendbaar bent en snel kan inspringen op veranderingen op de markt of binnen je organisatie. Door de vele mogelijkheden voor samenwerking en communicatie is er altijd een tool die precies past bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Kortom, je basis is goed. En daardoor heb je meer ruimte voor innovatie. Wat ga jij in dit nieuwe jaar anders doen?

Geplaatst in: