Hoe ziet jouw moderne werkplek eruit? De insteek van de digitale werkplek is continu in ontwikkeling. In 2020 waren we vooral blij dat we thuis online aan de slag konden, maar inmiddels is duidelijk dat voor een effectieve werkplek meer nodig is dan een laptop en een internetverbinding. 

Volgens het State of the Digital Workspace 2022-onderzoek dat onlangs gepubliceerd werd, ligt de nadruk steeds meer op veiligheid. Daarnaast worden productiviteit en verbinding ook belangrijker. Wat betekent dat voor jouw moderne werkplek? Lees het in dit blog. En: we geven je ook meteen tips voor de nodige applicaties en hardware.

Moderne werkplek-trends

Hybride werken is de toekomst, daar zijn veel organisaties het over eens. Maar hoe zorg je dat je mensen veilig werken? Hoe houd je de verbinding binnen je organisatie als je mensen overal en nergens aan de slag kunnen? En zijn er manieren om je online werkomgeving gebruiksvriendelijker te maken, waardoor iedereen productiever werkt en het werkgeluk vergroot wordt? Het antwoord ligt deels in de trends rondom online werken.

#1: Sterkere securitymaatregelen

Als je mensen op allerlei netwerken en devices kunnen werken, moet je cybersecurity staan als een huis. Een hack zit tenslotte in een klein hoekje. Daarom ligt meer dan ooit de nadruk op sterke maatregelen. Van multifactorauthenticatie en een strakke controle op gebruikersrollen en -rechten tot het gebruiken van een goede wachtwoordmanager. En natuurlijk goede securityprotocollen en -afspraken, vooral als je met BYOD werkt. 

Tip: voer af en toe een phishing simulatie uit om iedereen binnen je organisatie alert en bij de les te houden. 

#2: Meer focus op de gebruiker

Werken in de cloud wordt steeds adaptiever, wat betekent dat je je moderne werkplek steeds meer kunt personaliseren. En hoe meer je werkplek op jou afgestemd is, hoe productiever je werkt. 

Een tip van ons: de Microsoft Business Premium licentie is de perfecte basis voor een gepersonaliseerde online werkplek. Hierbinnen werk je gemakkelijk samen via Teams en SharePoint en bewaar je je eigen data en documenten in OneDrive. Het overzicht over je werk houd je via To Do, wat gelinkt is aan je Microsoft Planner zodat je taken direct in To Do verschijnen.

#3: Steeds meer gestroomlijnde workflows

In het verlengde van #2 ligt de trend van processen en workflows die steeds beter gestroomlijnd worden en ook beter op elkaar aansluiten. En dat is goed nieuws, want hoe soepeler je mensen door hun workflows heen lopen, hoe productiever jullie zijn. Ook hier biedt Microsoft goede oplossingen: omdat de verschillende applicaties op elkaar afgestemd zijn, werk je naadloos en in realtime met elkaar samen. 

Dus, hoe richt je je moderne werkplek nu in?

Je moderne werkplek afstemmen op de nieuwe trends en actualiteiten lijkt een flinke taak. Maar bij Yellow Spring merken we dat de Microsoft 365 Business Premium licentie voor veel organisaties een mooi startpunt is. Natuurlijk zijn de wensen van iedere organisatie anders, maar in deze licentie vind je een hoop applicaties en handigheden waarmee je snel van start kunt:

  • Altijd en overal -veilig!- toegang tot je bestanden met SharePoint en OneDrive
  • Realtime samenwerken met je mensen vanuit Microsoft Teams
  • Overzicht in je werk houd je met To Do en Planner
  • Tot slot neem je al je bestanden op in de back-up, zo kun je bij verlies van data of een hack je bestanden terughalen. 

Tip: Weet je niet zo goed waar je moet starten? We helpen je graag met het instellen van je online werkplek. Dan krijg je het hele Microsoft-pakket van hierboven en kunnen we je ook nog helpen met online telefonie, cloudprinten, je wachtwoordmanager en e-mailhandtekeningen software. Lees hier meer over onze online werkplek.

En wat doe ik met de hardware?

Natuurlijk hebben we daar ook tips over! Wat ons betreft ziet de perfecte moderne werkplek er qua apparatuur ongeveer zo uit: 

  • Een HP Probook of HP Elitebook met minstens een I5 processor 8 of 16 GB RAM en 256 GB SSD. 
  • Twee monitoren en een docking station. De monitoren zijn bevestigd aan een beugel, waardoor je ze naar wens op hoogte kan verstellen en er geen boeken en steuntjes op je bureau hoeven rond te slingeren. De docking station sluit je aan op je laptop, waardoor je verbinding met je beeldschermen maakt en je laptop opgeladen wordt.
  • Een draadloos toetsenbord en ergonomisch verantwoorde muis van Microsoft. Bel je veel? Dan is een headset (draadloos of met bureaustation) ook erg fijn. 
  • Accessoires naar wens: denk bijvoorbeeld aan speakers of een fijne koptelefoon of oordopjes om maximaal productief te zijn. 

Ook met de hardware kunnen we je helpen. Ga je voor ons netwerkbeheer, dan ben je altijd verzekerd van vlotte, up-to-date apparatuur, die goed gemonitord wordt.